Програма Аз мога повече 2015-2020

Eвропейската Оперативна Програма "Развитие на човешките ресурси"

К. Лозанова: През март пускаме дистанционното обучение
29.03.2013 16:25ч.

Дистанционното обучение по схема "Аз мога повече" стартира от края на март, е съобщила пред Fakti.BG Камелия Лозанова, изп. директор на Агенцията по заетостта.

Камелия Лозанова съобщава още, че по "Аз мога повече" досега са издадени общо 60 000 ваучера, като при последната кампания са подадени 140 000 заявления.

Възможностите на програмата били за не повече от 80 000 ваучера, но щял да бъде направен анализ дали съществува финансова възможност за включване на още кандидати, според г-жа Лозанова.

Анализът щял да бъде направен, след като до средата на годината започнат всички обучения по програмата.

"От края на месец март ще пуснем и дистанционното обучение, тъй като разработихме методика и за контрол, и за работа на дистанционните платформи, така че и хората, които са подали заявление за дистанционно обучение да могат да се възползват", е казала г-жа Лозанова за Fakti.BG.

Ваучерите се издават на принципа "първия по ред, първия по право", т.е. по хронологичен ред на подаване на документите за кандидатстване.

Камелия Лозанова съобщава още, че не е застрашено изплащането на средствата по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР), част от която е схемата "Аз мога повече":

"Агенцията по заетостта е предприела редица мерки за своевременно изпълнение на договорните задължения и изплащане на средствата по ОП "РЧР" в необходимите срокове."