Програма Аз мога повече 2015-2020

Eвропейската Оперативна Програма "Развитие на човешките ресурси"

Нови 7,8 млн.лв. за обучения по "Аз мога повече"
14.04.2014 13:37ч.

Средствата са вече одобрени и очакващи да се възползват от обучение. Срокът за провеждане на обученията се удължава до 31 август 2015 г. Не се предвижда нова сесия за прием на документи за кандидатстване.

С близо 7,8 милиона лева се увеличава бюджетът на схемата "Аз мога повече", поради големия интерес от страна на желаещите да се възползват от нея, съобщи официално АЗ в сайта си.

ВАЖНО: Агенцията по заетостта вече позволява да сменяте обучението, за което сте кандидатствали, ако не си намерите доставчик. За да сменят обучението си, потребителите трябва да попълнят декларация за промяна на обстоятелствата и да посочат новото си желание.

До 31 август 2015 г. се удължава се срокът за провеждане на обученията, с цел одобрените да разполагат с възможността да се възползват от правото си.

Нов прием на документи не се предвижда, тъй като към момента са подадени над 53 хиляди заявления, очакващи одобрение.

Предстои да бъде разпределена допълнителна квота ваучери за обучение. Всеки гражданин, който е подал документите си за кандидатстване и е одобрен, ще бъде индивидуално уведомен за възможността да избере фирма доставчик на обучение.

До момента "Аз мога повече" е финансирана със 100 млн. лева с източник еврофондове. 99 660 лица вече са получили ваучери за включване в обучение. По последни данни към края на март тази година 87 573 от тях са завършили успешно обучението си. Изплатените средства към доставчици на обучение са в размер на над 65,5 млн. лв.